Mijn neefje

  
Ik mag, tijdelijk, elke maandag mijn neefje uit school halen. Elke week kijk ik er naar uit. Mijn neefje bruist van de energie en ik vind dit leuk. Hij is lief, eerlijk, slim, zorgzaam en heeft een hart van goud. 

Mijn neefje is dol op z’n nichtje. Olivia is z’n grote trots. Als ik en Olivia voor het eerst finn van school halen, wordt ze voorgesteld aan zijn juf. Dit maakt me blij. Ze lopen hand in hand naar huis. Ik kan aan Olivia haar ogen zien dat zij net zo dol is op Finn, als hij op haar is. Aan de andere kant kan Finn ook wel weer snel genoeg hebben van ons. Voornamelijk, omdat ik te luid klets met zijn moeder. “Gaan jullie weer naar huis?”, vraagt hij dan. “Ben je ons al zat?”, vraag ik hem. Finn antwoord ontkennend. Na een half uur zegt Finn: “Nu ben ik jullie wel zat”. Ik glimlach. Mijn lieve neefje goud eerlijk. Gelukkig voor hem staan Olivia en ik op het punt om weg te gaan. Finn trekt Olivia haar jas aan en ik trek m’n eigen jas aan. Ondertussen klets ik met m’n zus en ik zeg haar dat ik geluk heb (ik kan me even niet meer herinneren waarom ik dat vond). Finn hoort dit en geeft mij het mooiste compliment ooit: “Nee Sante Lien, jij bent geluk”. 

Ik smelt. 

ER

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s