Vandaag is echt een dagje om alle buttons weer te resetten. Verwerken van alle indrukken. Gekregen pakjes nog eens nader onder de loep nemen. Gedichten nog eens herlezen.
Maar wat een feest was het met de hele familie gezellig bij elkaar rondom de openhaard en wij hadden zelfs de grote eer dat Zwarte Piet ons huisje aandeed! DANK U Sinterklaasje!!
En na alle zoetigheden, tijd voor boerenkool uit mijn samengestelde kookboek voor mijn lief, Boerenkool zonder kuiltje voor de jus .
Ingrediënten:
– 4 eetlepel olijfolie
– 300 gram grande macaroni
– 4 rode uien
– 250 gram mozzarella
– 2 teentjes knoflook
– 300 gram gesneden boerenkool
– handje hazelnoten
– handje verse basilicum
– peper
– eventueel zout
Bereidingswijze:
– kook de pasta volgens de verpakking
– rooster de hazelnoten 3 minuten in een droge koekenpan
– pel de ui en snijd in partjes en bak deze vervolgens aan in de pan met de olijfolie
– voeg dan ook de boerenkool, geperste knoflook, peper en eventuele zout toe en bak dit voor ongeveer 5 minuutjes al omscheppen mee
– giet de pasta af en bewaar 1 kopje kookvocht
– meng de pasta door de boerenkool en voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg geheel hebt
– verdeel de hazelnoten, mozzarella en de basilicum erover
Yummy,
MR