#Airfryerfans: yellow zucchini chips

Yeah! Het is me gelukt. Ik hoorde het wel eens van andere moeders, groente verstoppen in een één of ander gerechtje en daar was ik dan stiekum wel een beetje jaloers op. Eigenlijk heb ik niks te klagen hoor, Finn lust veel en proeft gelukkig alles. Courgette is alleen iets wat hij categorisch weigert. Verstoppen zat er ook niet in want als ik in de keuken sta, staat Finn er meestal met zijn neus bovenop. Vandaag was hij lekker aan het spelen toen ik deze chippies uit de Airfryer aan het bereiden was. 

Ingrediënten:

– 1 courgette

– 1 eiwit

– bloem

– geraspte (geiten) kaas

– Italiaanse kruiden

– paneermeel

– peper en zout

Werkwijze:

– snijd de courgette in dunne plakjes

– doe het eiwit in een kom 

– in een andere kom doe je de bloem 

– meng de kaas, paneermeel, Italiaanse kruiden, peper en zout in een derde kom

– haal de plakjes courgette eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het mengsel. Ga door tot alle stukjes courgette gepaneerd zijn

– verwarm de Airfryer voor op 180 graden

– bak de courgettes 10-12 minuten, tot de bovenkant krokant en bruin is

Het bordje was in no time leeg. Mijn hart maakte een klein sprongetje het was me gelukt! Net als al die andere supermoeders. Misschien is het geheim dat ik een gele courgette gebruikt heb? Ik weet het niet, maar deze “healthy” chippies zijn echt:
Yummy,

MR

Advertentie

10 gedachtes over “#Airfryerfans: yellow zucchini chips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s