De day after of de eerste dag van het nieuwe jaar (het is maar net hoe je het bekijkt) eten wij vaak omdat mijn lief steevast veel teveel oliebollen bakt net als op oudjaarsdag de hele dag alleen maar oliebollen. Klinkt dat saai? Zeker niet als je deze oliebollen broodpudding hebt geproefd!
Ingrediënten:
- ca. 10 oliebollen (liefst die met rozijnen)
- 2 appels
- 3 eieren
- 250 milliliter amandelmelk
- 125 milliliter sojaslagroom
- scheutje vanille-essence
- scheutje rum
- 50 gram moerbeien
- 2 theelepels kaneel
- amandelschaafsel
- rietpoedersuiker
- beetje kokosolie om ovenschaal in te vetten
Werkwijze:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- leg de oliebollen in een ingevette ovenschaal
- schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes, stop deze tussen de oliebollen
- mix de sojaslagroom, eieren, amandelmelk, rum, kaneel en vanille essence luchtig. Giet dit over de oliebollen
- strooi de moerbeien er overheen
- maak af met wat amandelschaafsel
- zet de schaal ongeveer een half uur op een rooster in het midden van de oven
- garneer met rietpoedersuiker en serveer direct
Happy new year!
Liefs MR
Ohhh mmmm ga ik uitproberen 😍
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het weten? Liefs
LikeLike
Ik laat het weten!
LikeGeliked door 1 persoon
Ze waren allemaal op 🤔 volgende keer nieuwe poging 😂
LikeGeliked door 1 persoon
😂😂😂
LikeLike
Iedereen oliebolt op zijn eigen manier…wij bakken ze met spelt. Lieve mensen, ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en alvast een mooi 2018! Groetjes, Sonja
LikeGeliked door 1 persoon
Wat lief! Jij ook een hele fijne jaarwisseling en een happy 2018
Enne met spelt is ook heerlijk 😋
LikeLike