Die oma

Vroeger werd er nogal eens meesmuilend gelachen om oma’s wijsheden. Vaak achter haar rug om, maar ook vaak genoeg recht in het gezicht, als er weer eens een of ander wetenschappelijk onderzoek haar ongelijk bewees.

Vandaag de dag keren we allemaal schoorvoetend op onze schreden terug voor wat dat betreft, want oma schijnt in veel gevallen toch wel gelijk te hebben (gehad).

Onbeschermd teveel in de zon zitten blijkt echt niet goed voor je huid te zijn en van de eerste keer vrijen kun je heus wel zwanger worden. Geraspte appel met kaneel helpt echt tegen diarree (vanwege aangetoonde werkzame stoffen in de kaneel en niet in de appel) en nu blijkt ook nog dat je echt wel verkouden kunt worden, door op een tochtig hoekje te staan.

Hé, huh? Hoe zit het dan met dat laatste?

De immuuncellen in ons neusslijmvlies die alles wat aan virussen en andere lichaamsvreemde stoffen passeert onschadelijk maken, functioneren het beste bij een temperatuur van 37 graden. Dus volgens de wetenschappelijke onderzoekers van de universiteit van Yale zou je zeker bij de lage temperaturen van vandaag maar beter een sjaal voor je neus kunnen doen en uit kijken dat degene met wie je zoent,  geen drager van ziektekiemen is.

Waar zal oma nog meer gelijk in krijgen? Zouden er echt nooit mensen op de maan geland zijn?

Groet SH

Bronnen: Margriet 13, 2015 en Google

Advertentie

2 gedachtes over “Die oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s