Yummy sunday: Orange breakfast mug cake 

 

Op Koningsdag moet je vaak al voor dag en dauw op pad om te scoren. Dan wel voor het beste plekje voor je koopwaar om uit te stallen of om juweeltjes te spotten tussen al die uitgestalde koopwaar. Er is dan absoluut geen tijd om uitgebreid een feestelijk Oranje ontbijtje klaar te maken. Qyra bedacht hier de perfecte oplossing voor! Bovendien is het ontbijtje lekker warm en in April is het zo vroeg in de morgen nog behoorlijk frisjes dus ideaal om je handen aan te warmen onderweg naar de vrijmarkt. 

Ingrediënten:

– 1 geraspte halve winterwortel

– 20 gram havermout

– 3 eetlepels sojamelk

– 1 klein ei

– 1 theelepel kaneel poeder 

– 1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder 

– heel klein snufje zout

– 5 gram lijnzaad

– 5 gram walnoten

– 1 knijp agave siroop 

Werkwijze:

– rasp de winterwortel 

– doe alle ingrediënten in een hittebestendige mug (mok, soepkom of een souffléschaaltje) en roer het goed door 

– laat het even een minuutje rusten zodat de havermout goed het vocht kan opnemen (je kan het ook de avond van te voren klaar maken zodat je ’s morgens alleen maar op de knop hoeft te drukken)

– stop de mug 3 minuutjes in de magnetron op de hoogste stand

– je kan het geheel omdraaien op een bordje (vet dan wel je mug van tevoren in) maar je kunt het oranje cakeje ook zo uit de mug eten voor onderweg 

Yummy!

MR 

Advertentie

5 gedachtes over “Yummy sunday: Orange breakfast mug cake 

  • Ik zou het niet doen hoor! Mijn magnetron stamt nog uit de tijd dat we geen ruimte voor een oven hadden en het is dan ook een combi, vooral de steam-functie vind ik erg fijn. Maar dit recept kan je prima aanpassen voor de oven. 12-15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven. Fijne zondag

   Geliked door 1 persoon

   • Ja zie? En nee doe ik ook niet, het bijzonder is ook namelijk, dat de mijne ontplofte een paar maanden voor mijn dochter op haarzelf ging wonen, als student, en eigenlijk werd het alleen gebruikt voor haar sportzondagen of als ze in de avond gewerkt had, dan had ik al gekookt en gegeten en dan even opwarmen voor haar, hahahaha Toen ie ook ontplofte, echt, poef, pang… zei ik al.. nah ja.. .alsof ie weet dat jij binnekort op jezelf gaat en ik dat ding eigenlijk niet nodig heb, hahaha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s