Ho, wacht niet meteen afhaken! Het klinkt misschien niet direct als de perfecte combinatie. Toen ik aan Finn vroeg waar het naar smaakte kon hij het ook niet herleiden (en dat terwijl mijn beide kinderen echte fijnproevers zijn ), het smaakte gewoon lekker.
Daar gaat het om en dat voor ons ook nog eens histamine intolerantie-proof.
Ingrediënten:
– 1 zwarte bakbanaan
– 140 gram havermout
– 100 gram havermeel
– 150 milliliter amandelmelk
– 2 grote eieren
-2 theelepels chiazaadjes
– 2 eetlepels kokosolie en wat om de vormpjes in te vetten
– 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
-1 theelepel baking soda
– snuf zout
– knijp honing naar smaak
– 1 theelepel kaneel
-1 theelepel citroensap
-1 eetlepel pindakaas
– 3 dadels
Bereiding:
– verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden
– ontpit de dadels en snijd ze alvast in stukjes, schil de bakbanaan en gooi deze samen met de amandelmelk en de chiazaadjes in de blender en mix tot je een mooie glad mengsel hebt. Laat dit even rusten.
– doe alle overige ingrediënten in de kom van de keukenmachine en giet ook het bakbananenmengsel over in de kom en mix het geheel goed
– vet de muffinvormpjes in met kokosolie. Vul ze af voor 2/3 met het beslag
– zet het geheel in de oven en bak voor ca. 30 minuten. De muffins zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt
Yummy!
MR
Smakelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Smakelijke groeten terug, Rob!
LikeLike
Een histamine vrij gebak maar wel eieren, citroensap, kaneel, pindakaas en dadels gebruiken.. Welke histamine vrije lijst laat dit toe? 😉
LikeLike
Je hebt een punt! Het lastige van histamine is dat je geen eenduidige lijst hebt van wat wel en niet mag. Ze spreken elkaar juist vaak tegen en moet je zelf uitzoeken wat jouw emmertje laat overlopen. Bij ons gaat dit recept wel goed, gelukkig 😉
LikeLike