Ik liet ze altijd maar wat links liggen in de supermarkt, van die grote hompen tempeh. Eigenlijk had ik gewoon geen idee hoe je die in een lekker gerecht zou kunnen verwerken. Laatst dacht ik het moet er toch echt maar eens een keertje van komen, dus stoer gooide ik een blok in mijn winkelwagentje. Thuis heeft het blok me nog een paar dagen aan liggen staren elke keer als ik de koelkast opendeed omdat ik nog steeds geen sjoege had. Na wat speurwerk op internet kwam ik een recept voor Sofritas met tempeh tegen op de site van de groene meisjes. Komt dat even goed uit in deze Mexicaanse week!
Ingrediënten:
⁃ 400 gram tempeh
⁃ 1 zakje tacomix
⁃ 1 pot tomatenblokjes (ik gebruikte de chuncky wrap salsa uit het pakket)
⁃ 1 theelepel chipotlepoeder of gerookt paprikapoeder
⁃ 1 pot kidneybonen
⁃ olie
⁃ taco’s
⁃ 1 paprika
⁃ eventueel wat water
Werkwijze:
⁃ maak met twee vorken je blok tempeh rul en doe deze in een schaal
⁃ mix de tempeh met de tomatenblokjes, tacomix en de chipotle en laat dit een uurtje marineren in de koelkast
⁃ verwarm de oven voor en bereid de taco’s volgens de verpakking
⁃ Bak de tempeh in wat olie ongeveer vijf tot zes minuten (als het te droog wordt voeg dan nog wat water toe)
⁃ maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in reepjes
⁃ was de kidneybonen
⁃ bouw nu je taco op en serveer eventueel met wat quacemole
We hebben er twee dagen heerlijk van gegeten en Finn was teleurgesteld dat er geen derde dag in zat, zo lekker vond hij het!
Yummy,
MR
Een lekker recept
Ik hoop dat je nu de smaak te pakken hebt om verder te experimenteren met tempeh.
Smakelijke groet,
LikeLike
Zeker weten Rob. Heb je tips?
Smakelijke groet terug!
LikeLike